Trevlig kväll igår. Idag blir det städn...

Trevlig kväll igår. Idag blir det städning på storgatan och sen åka iväg med alla tusen kartonger som ligger på vårt golv. Efter det läsa uppsatsen vi ska opponera på. Ska nog skruva upp det sista i lägenheten med, sänglampor, handtag till garderoben och ett tidningsställ i hallen. Efter det blir det förhoppningsvis bara lugnt. Dags att sätta igång!


Fullspäckad dag.

Idag har verkligen varit en dag med mycket ståhej. Gick upp vid åtta, åt frukost och sedan började jag och Johan flytta saker från Storgatan. Nästan allt är här nu, bara lite småsaker kvar. Vi käkade lite lunch och fixade lite skruvmojänger till garderoben som vi baxade in igår. Den var nämligen framtung när man öppnade dörrarna. Men nu står den stadigt och fint. Har packat upp lite lådor och sådär också. Sedan åkte vi till IKEA vid kungens kurva och köpte två fotpallar med förvaring och nya gardiner mm. Våran lilla hörna vid fönstret i vardagsrummet blir jättefin nu. Hur mysigt som helst med svart överdrag på fotpallarna och mörklila gardiner bakom, blev supernöjd. Kommer bilder sen när det är lite mer städat. Just nu ligger det hur mycket kartonger och annan skit som helst. Blir ett organiserat kaos när man flyttar men förhoppningsvis blir det ordning snart.

Imorgon är planen att städa gamla lägenheten och sen fortsätta med att organisera garderoben. Ska skruva upp två hyllor också om jag hinner. På kvällskvisten vankas det nog lite party och sen till Underbar och titta på när Gläntan spelar. Spelningen med Andreas Grega blev inställd idag på grund av sjukdom tyvärr.

Sängen nu.

Garderoben.

Igår åkte vi och hämtade en garderob. När vi kom till Trosa började det spöregna. Garderoben skulle upp på biltaket och smarta som vi var hade vi inte med oss någon presenning. Vi fick iallafall några sopsäckar att täcka garderoben med. Det är en riktig stadig pjäs, 2,38 hög och ganska tung men med hjälp av henne som vi köpte garderoben av så fick vi iallafall upp den på taket. Väl i Strängnäs kom David för att hjälpa till att bära upp garderoben för de två trapporna till lägenheten.
Tack David. Du gjorde en grym insats.
Trapphuset är smalt och trångt och garderoben stor. När första trappan var avklarad var det stopp, det gick inte att vända runt garderoben. Som tur var har vi en granne som öppnade och frågade om vi ville backa in i hennes lägenhet vilket hjälpte. När garderoben väl stod i sovrummet gick det inte att vända upp den. Det visade sig att taket var liiiite lägre än beräknat. 1,40 närmare bestämt. Som tur var så lutade golvet lite vilket medförde att vi flyttade garderoben dit golvet var lite mer lutande och då kunde den ställas upp till slut. Världens jobb men nu är den på plats. Måste fästa den i väggen och sen är det bara att börja packa in. Den kommer nog svälja hur mycket kläder som helst.

Idag har Johan tagit ledig och vi ska flytta det mesta från gamla lägenheten. Ikväll blir det spelning med Gläntan i Flen. Festligt värre!

Nu blir det frukost och sen börja göra nytta.


Spegel.

Jag och Jonna var på IKEA igår och jag fick med mig lite fina grejer hem. Bland annat ett spegel-skoskåp som nu står så fint i hallen. Rummet ser väldigt mycket större ut med en spegel i det, blir stor skillnad. Fick även med mig lite småsaker, överkast, grej till badrummet mm. Sovrummet blir så fint nu med den röda lampan, vitt överkast och idag ska jag och Johan åka och hämta en vit garderob som kommer passa perfekt in. Blir bra detta.

Innan garderobshämtning ska jag försöka få med det sista från lägenheten. Och med det sista så menar jag typ 10 sopsäckar med kläder, en bokhylla och typ fem flyttkartonger. Man måste tänka positivt :) Tänkte att Lilla My får hjälpa mig idag också även om det inte är speciellt långt att gå. Men det är smidigare att kasta in allt i bilen tror jag. Får se hur jag gör. Min utresning ur garderoben blev inte så lyckad den här gången, bara 2 papperskassar med kläder. Dom ska jag iallafall skänka till Röda Korset.

Dags att sätta fart!


Flytt och IKEA-koll.

Världens tråkigaste väder idag. Var uppe hos Maria och gjorde färdigt det sista på uppsatsen. Nu är den inskickad vilket känns helt ofattbart.

Har varit och köpt flyttkartonger och soppåsar och fortsatt flytten till Lillgatan. Det mesta är ihoppackat nu, nu återstår bara att försöka få plats med allt i nya lägenheten. I morgon ska jag och Jonna iallafall antagligen till IKEA och köpa lite möbler och grejer. Blir nog väldans bra tror jag!

Ska packa upp lite porslin nu, sen blir det stup i säng!


Hat.

Jag kan garanterat säga att jag hatar att flyttpacka. Att packa ner kläder och skor och porslin och sånt är okej, men alla småsaker? Hur kan jag ha så mycket småsaker som jag inte har en aning var jag ska göra av men som jag inte kan slänga? Börjar bli måttligt trött på flyttkartonger och urrensningar, tror att det är fjortonde gången jag flyttar nu. Och det här kommer nog inte bli den sista. Men en bit på vägen har jag kommit iallafall.

Jobbade en kortis idag vilket gick bra. Har ingen direkt vidare plan för den här dagen, kanske fixa ändringarna som jag hittade i c-uppsatsen och sen förhoppningsvis komma ut en stund, är ju underbart väder.

Söndag.

Riktigt seg dag idag. Igår bjöds det på utflykt till Johans syster med familj i Norrtälje. Jag och Johan tog motorcykeln, jättemysigt men lite ont i rumpan idag. Jag tycker det är väldigt rofyllt att sitta bakom Johan på motorcykeln, ibland somnar jag nästan. Men än så länge har jag lyckats hålla mig vaken i alla fall.

Jag funderar på vad man kan hitta på en söndag som denna? Inte så bra väder. Och precis nu började det ösregna också... Jag som precis skulle gå och kolla till kissarna. Men dom lär ju hålla sig inne nu i detta vädret. Kanske får städa istället. Då gör jag ju iallafall något nyttigt.

Klockan är kvart över nio och folk har red...

Klockan är kvart över nio och folk har redan börjat köa till röda korset som öppnar tio. Lite överdrivet?


test

test

Fredag.

God fredag.

Ledig dag idag. Mycket skönt. Jag och Johan ska ta en liten tripp till Ikea och kolla lite idag, spännande värre. Ska mysa ihjäl mina katter under helgen och förhoppningsvis blir det även lite grillning och så.

Sjukt kul med mc igår förövrigt. Blev verkligen frälst. Det kommer väl bli motorcykelkörkort nästa då. Ska bara få lite pengar först. Kanske när jag börjat jobba och får ut min feta sjuksköterskelön (obs ironi).

Dags att göra mig iordning nu.

Premiärtur på motorcykel. Tror att jag red...

foto0563 (MMS)

Premiärtur på motorcykel. Tror att jag redan är frälst. Bjuder på den snygga bilden. Nu ska vi fika!


Varmt!

Det är så sjukt varmt. Eller snarare kvavt. Men jag klagar ändå inte, sommaren är välkommen!

Har haft sista handledningen idag vilket gick galant. Vi får gå upp vid första tillfället vilket i bästa fall betyder att jag har sommarlov senaste ungefär 10 juni med ändringar efter examinationen medräknat. Ska bli så sjukt skönt. Har nog aldrig längtat mer efter sommarlov än just nu!

Har haft möte med mäklaren idag också. Bokat tider för visning av lägenheten. Skönt att det äntligen händer något, inte en dag för tidigt... Tid och plats för visning kommer upp när det börjar närma sig. Om någon är intresserad av en superfin tvåa för runt 970 000 kr i Strängnäs så håll ögon och öron öppna!

Onsdag.

Ska in till skolan för handledning nu. Hoppas på att det går bra. Sen står det möte med mäklaren på schemat. Måste dra nu, längre uppdatering ikväll!

Hemma.

Grym resa. Bästa vänner. Underbar stad. Det blir min sammanfattning av resan.

Kom hem igår klockan sju på morgonen. Då hade jag kört i nästan ett dygn. Känner mig typ jetlagad idag, stört.

Har lite att stå i som till exempel flytt, skriva klart c-uppsats, lägenhetsmöte, få tillbaka min plånbok, jobba osv. Men sen är det sommar och jag känner på mig att den här sommaren kommer bli bättre än någon har varit på länge!

Nu drar vi!

foto0537 (MMS)

Nu drar vi!


Så gott som färdigpackad! En väska med klä...

foto0533 (MMS)

Så gott som färdigpackad! En väska med kläder och annat nödvändigt, en med handbagage och sovsäck! Tror aldrig att jag har utnyttjat utrymmet i en väska bättre än såhär någonsin! Bara europakarta och kortlek att packa ner ikväll!


Dator.

Min dator har inte fungerat på två dagar. Nu vände jag den upp och ner och skakade den. Efter det fungerar den. Nog för att den låter som ett argt bi. Men den fungerar.

Godnatt.

sms.

Skrev ett sms-inlägg förut och började inlägget med: Har kommit på att smsblogg är sjukt bra!
Nu såg jag att inlägget inte har kommit upp på bloggen. Mindre bra... Men här kommer iallafall ett smsinlägg från 15.30.

Har kommit på att smsblogg är sjukt bra! Alltid när man sitter på tåget eller något annat färdmedel så kan jag fördriva tiden med att förtälja er om mina bravader. Nu är jag på väg till Gbg för att planera lite med Natta inför resan. Börjar få lite resfeber nu faktiskt, trodde aldrig att det här skulle bli av men det blev det till slut. Jag och mina fina vänner har ju en förmåga att alltid ha hundra grejer att göra och vi synkar i princip aldrig våra ledigheter. Men nu! Det här blir grymt. Tycker för övrigt att min bil inte riktigt är på topp fortfarande, den accelererar fortfarande dåligt, orkar inte riktigt upp för backar. Får nog lämna in henne igen när jag kommer tillbaka till stränkan. När jag stod och väntade på tåget förut var det fyra personer till på stationen. Samtliga fyra hade likadana hörlurar. Undrar om det går mode i hörlurar som i allt annat? Logiskt sett borde det väl vara så. Jag kände mig iallafall jävligt ute med mina små öronsnäckor... :)

Nu funkar inte min dator igen. Får väl s...

Nu funkar inte min dator igen. Får väl se om den skärper till sig, det gjorde den ju förra gången. Har fixat och trixat lite nef uppsatsen nu på förmiddagen, tvättar för fullt också. Känner mig riktigt duktig! Nu ska jag spela lite Sims. :)


Natt.

Ska precis sova. Har spelat Sims 2 typ hela kvällen. Mycket festligt.

Imorgon blir det plugg, lite uträttning av ärenden med bror och sen lite mer planering inför Berlin. Detta kan inte bli dåligt!

Jag saknar dig.

Blå.

Vad är det för fel på inställningarna i min mobil? Alla kort blir ju blåa... Störande, har försökt att ändra men jag har nog inte kommit på knepet riktigt än. Ska finurla vidare. Men först ska jag äta mammas paj!

Efter en trevlig dag innehållande brunch,...

Efter en trevlig dag innehållande brunch, lite promenad, kaffe och samtal och häng med fina vänner återvänder jag nu hem till mamma och pappa. Ska ha en lugn kväll ikväll, kanske någon film och kanske lite plugg. Min syster hade köpt sims 3 idag, blev sjukt sugen på att spela. Jag har ju spelet men ingen dator att spela det på. Ännu en anledning att köpa ny dator... Det får nog bli i sommar.


Trevlig utekväll med fina!

foto0530 (MMS)

Trevlig utekväll med fina!


Göteborgare må vara snabba på toaletten me...

Göteborgare må vara snabba på toaletten men dom är iallafall sjukt långsamma i provrummet!


Sitter på stationen i kungsbacka och vän...

Sitter på stationen i kungsbacka och väntar på tåget. Det stinker rätt mycket bakfylla här, vet inte om det är själva stationen eller människan som sitter bredvid mig. Vet inte om det spelar så stor roll heller. Västkusten är regnigt idag. Ingen ovanlighet i och för sig. Jag kan ofta tycka om regn. Jag tycker det är roligt att se hur alla smyger under sina paraplyer eller kurar ihop sig inne i sina luvor. Lite regn har väl ingen dött av, eller hur?


Den här lilla vovven har sovit i min säng ...

foto0526 (MMS)

Den här lilla vovven har sovit i min säng i natt. Konstigt att någon som är så liten kan ta så mycket plats! Nu ska jag plugga lite och sen blir det bara roliga grejer. Hörs senare!


Godnatt.

Sovdags nu. Bilen gick igenom besiktningen, superskönt!

Så nu befinner jag mig alltså hemma hos mina föräldrar på landet på västkusten, i sängen med hunden vid fötterna. Lugnt och skönt. Imorgon står det en del på schemat. Först läsa igenom hela uppsatsen och göra de ändringar som behövs. Sedan in till stan och kanske shoppa något litet. Behöver iallafall strumpbyxor och underkläder, inte det roligaste men... Sedan blir det vidare till Pontus slutproduktion på teaterhögskolan, Sinne, som de spelar på Folkteatern i Göteborg och sedan hänga med Bella och antagligen vidare till Chalmers. Kommer bli en ultranice dag/kväll, det känner jag på mig redan nu!

Sitter nu på besiktningen för andra gån...

Sitter nu på besiktningen för andra gången då. Hoppas på bättre resultat nu. Den kom ju precis från verkstaden så om den inte går igenom nu så ska jag se till att jag får tillbaka mina pengar! Om detta går bra så drar jag till Gbg ikväll, tar inte ut något i förskott...


Fredag!

Sitter hos Maria och finurlar på en trevlig titel till arbetet. Vi är så gott som klara nu, har gjort färdigt alla delar, kommer säkert behöva fila en del på diskussionen men det känns ändå väldigt bra just nu. Vi har nästan 15000 ord och ligger före i planeringen så vi kommer ha gott om tid att fixa och trixa med saker som inte är fullt klara.

Bilen kanske blir klar idag och om jag hinner med en efterbesiktning idag med så drar jag till Gbg i eftermiddag/kväll. Sjukt peppad inför veckan som kommer! Ska bli riktigt riktigt nice!

Nä, nu ska jag försöka låta fantasin ta över, att en titel skulle vara så svårt att komma på...

Galenskaper.

Alltså jag blir galen! HUR SVÅRT ÄR DET FÖR FOLK ATT HA SINA MOBILTELEFONER PÅSLAGNA? Lämnar man ett nummer så att folk ska kunna få tag på en i ett speciellt ärende så får man väl för fan ha på sin telefon? Åtminstone kunna åstadkomma ett jävla mobilsvar så att man kan prata in. Jag blir som sagt galen. Kanske överreagerar något men allt den här dagen verkar ju gå åt helvete ändå så lite irriterad har jag ändå rätt att vara!

Besiktning.

Och jag inbillade mig att en blinkers skulle ha betydelse för besiktningen. Den skötte sig ultimat. Tyvärr var det ju en hel del annat som måste fixas plus att besiktningskillen trampade igenom bromsen när han testade den. Det går nu alltså inte att bromsa med bilen heller. Så det var bara att åka direkt in till verkstaden och lämna in den. Härligt sätt att bli av med pengar, känner ju verkligen att jag som student har det i överflöd... Eller?
Mamma erbjöd sig iallafall att låna ut sin bil till Tysklandsresan så till Berlin kommer vi oavsett, vilket känns hur bra som helst. Jag har världens bästa mamma!

Nu blir det åter till uppsatsen vilket känns ganska bra, kan ju inte gå sämre än vad dagen tidigare har gjort idag iallafall.

Sitter i bilen och väntar på att maria s...

Sitter i bilen och väntar på att maria ska lämna in sin bil på service. Sedan ska vi hem till henne och fortsätta skriva. Snart är det besiktning också. Naturligtvis ska ena blinkersen börja glappa just idag. Eller ja, den har glappat förut men den har funkat ett bra tag nu. Ringde mamma som dock hade en lösning på problemet, den funkar fint nu, hoppas det håller sig hela förmiddagen bara :) försöker fortfarande få ett svar från den mystiska lägenhetskillen om jag kan komma och titta på lägenheten idag, verkar svårt. Nu kommer maria!


Tisdag.

I dag stod handledning på schemat. Det gick bra, vi har en del att finslipa på, sedan behov av vidare forskning, abstract och sammanfattning samt en klatshig titel och sen ska arbetet vara klart. Känns grymt bra faktiskt.

Försöker få en bekräftelse på att jag ska titta på en lägenhet nu i veckan också, vilket verkar vara svårt. Varför ska människor alltid krångla så mycket så att man själv får ringa och tjata och påminna för att något ska bli gjort? Känns som att det har varit mycket av det på sista tiden när det gäller andra saker också.

I morgon ska jag besiktiga Lilla My. Hoppas på ett godkännande, känner inte riktigt att jag har råd att fixa någonting just nu. Och snart ska hon ju ta fyra stycken till Berlin också och då får hon ju inte säcka ihop. Jag och Johan har fyllt på lite olja i bilen idag och tvättat den (ja, inte själva, automaten fixade det fint) så nu är hon skinande ren. En eloge till min baby som sprang in till bilen mitt i tvätten för att försöka hinna skruva av antennen innan den där tvättningsmojängen kom över taket på bilen. Han fick inte av den men blev fruktansvärt blöt på kuppen. Det visade sig sen att den inte gick att ta av, bara att fälla ner. Snygg offring iallafall och resultatet av tvättningen blev ju bländande!

Imorgon blir det C-uppsats igen. Satsar på att vi ska få ordning på kommentarerna från handledningen samt på kategorier och subkategorier i morgon så att vi kan fortsätta att fokusera framåt!


Igår och idag.

Gjorde ju några sms-inlägg igår och idag men allt kom ju snett och man kunde bara mmsa en bild åt gången så jag samlar i ett inlägg nu istället.

Idag har jag och Johan varit i Söderköping och strosat runt. Var jätteskönt väder, varmare än i Strängnäs. Satte oss på glassrestaurangen Smultronstället och köpte helt gigantiska glassar. Var sjukt svårt att välja, fanns ju hur många som helst.

Ikväll blir det riktigt slappt, soffa, mat och kanske film.


Kärlek mellan män. Johan har gjort sig fin kvällen till ära.

  
Stora glassar :)

Testar att mobilblogga lite nu då. Är ju...

Testar att mobilblogga lite nu då. Är ju rätt smidigt om det funkar. Inte långt kvar till jag slutar nu, jag ska hem och lägga mig i johans soffa och sen ska jag inte röra mig på hela kvällen. Är extremt trött... Ja, har inte så mycket mer att skriva för tillfället skulle bara se om detta funkar.


Dagen efter...

Har lite långtråkigt på jobbet idag. Tror att jag somnade lite försent igår, runt ettsnåret. Och sen stod klockan på 6... Behöver nog lite mer än 5h sömn. Men jag får väl ta igen det i natt. Känns som att hela världen sover idag. Typ inga bilar som kör förbi och nästan ingen inloggad på fejsan eller msn...

Har rännt runt här och letat efter den pajform jag tidigare använt när jag har gjort paj. Verkar som att den har gått upp i rök, hittar den ingenstans. Får väl göra paj i något annat, det går nog det med även fast det kanske inte blir lika estetiskt tilltalande. :)

Funderar på att lösa melodikrysset snart. Inte för att jag kommer kunna lösa det, det har jag aldrig lyckats med men det är ändå något att sysselsätta sig med när det inte händer något annat här.

Nu ska jag förbereda lite mat och pyssla med tvätten.

RSS 2.0