Tråklista.

Har man inget att göra så har man inget att göra. Hittade någon lista på Cosmopolitans hemsida. Får väl se hur detta blir... Det är ju ganska fjortis med listor men jag bjuder på det bara för er skull haha.


Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag fick ytterligare 7000 kr avskrivna från CSN-lånet. Det tackar jag för!

Vad gjorde du kl 08 imorse: Åt frukost tillsammans med de boende på jobbet.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Pratade med mamma i telefon.

Det sista du sa högt: Antagligen hejdå till mamma.

Det senaste någon sa till dig: Antagligen mamma som sa hejdå till mig.

Vad har du druckit idag: Kaffe x3 och vatten.

Vad var det senaste du åt: En bulle.

Vad var det senaste du köpte: Snus och en trisslott som jag naturligtvis inte vann på.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Tror att den är brun, jag har svårt att komma ihåg sådana saker.

Vad är det för väder hos dig nu: Molnigt och duggregn.

Godaste glassmaken: Det beror på humör.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, kanske.

Sover du tungt: Haha ja. Tror inte ens jag skulle vakna av brandlarmet.

Drömmer du mardrömmar: Ibland.

Trivs du med ditt jobb: Nja. Något långtråkigt.

Favoritklädsel: Otajt klänning och strumpbyxor!

Favoritlåt just nu: Allt med Regina Spektor som vanligt.

Vad ser du om du tittar till höger: En lampa, en tavla med elefanter och en vägg.

Vad gör dig glad just nu: Att Johan snart kommer hem med sushi.

Vad ska du göra härnäst: Tvätta min äckligt feta lugg.

Höger eller vänsterhänt: Höger, men håller skeden i vänster ibland av någon anledning.

Humör just nu: Ganska trött men nöjd.

Favoritgodis: Choklad såklart.

Kläder just nu: Svarta strumbyxor, blåa shorts med hög midja från HM, vit slapp t-shirt från volcom och en grå lång hood från adidas.

Sommarplaner: Åka på roadtrip med Johan, jobba, kanske festival, vara på västkusten och bada i havet.

Hur många kuddar sover du med: En oftast.

Spelar du något instrument: Sämre nu än innan men lite gitarr och lite piano kan jag väl.

Morgon eller nattmänniska: Båda tror jag. Vill jag så kan jag vara uppe hela natten trots att jag gått upp tidigt.

Vad är viktigast för dig: Att jag och alla andra runt omkring mig mår bra.

Är du kittlig: Nej. Eller jo, lite.

Snarkar du: Kanske om jag är förkyld.

Stjärntecken: Skorpion.

Äckligaste insekten: Ingen egentligen, ormar är värst.

Längtar du mest efter just nu: Att Johan ska komma hem med mat, hungrig!


Valborg.

Spenderar dagen på jobbet idag. Så även i morgon. Alltid bra med lite extra klirr i kassan. Ska försöka skriva färdigt diskussionen idag, ganska praktiskt att ha ett jobb där det är möjligt att plugga samtidigt som man jobbar... Det går snabbt framåt för mig och Maria med uppsatsen. Känns nästan som att det går för bra nu, handledningen på tisdag kommer säkert bli ett bakslag... Att vi har gjort fel någonstans så att vi får göra om allt. Det skulle inte förvåna mig men vi får hoppas på det bästa. Tiden finns ju att fixa och trixa lite eftersom vi ändå har kommit rätt långt. Känns bra att ha kommit en bit på väg nu också eftersom både jag och Maria åker iväg snart.


Ikväll blir det bara lugnt. Jag tycker att det är grymt skönt att jag ska jobba i morgon. Har svårt för alla dom där klassiska suparhögtiderna. Valborg, midsommar och nyår är alltid så oerhört hypade och blir i princip alltid tråkiga. Så att tjäna pengar ser jag faktiskt som en bättre plan än att supa bort dom. Gud, nu låter jag oerhört pretto. Men jag tycker så.

Kommer få en grym resa till Berlin. Jag känner enorm pepp. Bästa vänner i en liten bil på roadtrip. Kommer bli grymt. Har satt maxpackning till en väska plus sovsäckar, får se hur det kommer att gå bland alla tjejer haha. Det löser sig väl förhoppningsvis! Känns så skönt att komma iväg från all skoltristess och jobb och småstadssnack ett tag. Och att äntligen få umgås med mina bästa vänner gör det ju inte sämre direkt!


Jag älskar det här jättegamla men oerhört söta kortet på de finaste! BERLINPEPP!

Efter katastrofen.

Ja, så är det. Filen som innehåller våran c-uppsats heter numera "C-uppsats efter katastrofen". Idag skulle jag och Maria nämligen lägga ihop det vi skrivit i samma fil. När Maria sen skulle maila tillbaka det till mig så var hela dagens jobb försvunnet, det vill säga ungefär halva resultatet, hela resultatsammanfattningen och början på resultatdiskussionen. Paniken var ett faktum. Vi började återställa gamla dokument som slängts i papperskorgen, hämtade hem tidigare mailade filer men den riktiga fanns ingenstans! Till slut hittade vi den... i mina mottagna filer-mappen. Varken jag eller Maria hade tänkt på att vi skickat över den via msn istället för på hotmail. Det tog ett tag att återhämta sig från den chocken.

Är hemma hos finisen nu. Han är fortfarande på jobbet, kommer nog hem om en timma eller så. Ganska tråkigt när han jobbar sent, vi hinner inte ses så mycket under de veckorna. Och på fredag är det valborg. Då ska jag jobba. Och på lördag är det första maj och då ska jag också jobba. Röda dagar ger mycket pengar vilket jag behöver. Har fått ett så extremt sug efter shopping men med endast ett par tusen på kontot och en stundande Berlin-resa med mina finaste vänner så får nog shoppingen vänta ett tag till. Men när jag får skatteåterbäringen så ska det inhandlas klänningar och lite mer klänningar.

Funderar på en liten plan på söndag. Vi får se hur det artar sig. :)

Nu ska jag spela diner dash en liten stund och sen stupa i säng!


Tisdag.

Dagen idag har spenderats med... uppsatsskrivande! Förvånande va? Men idag har jag och Maria varit enormt effektiva och produktiva. Vi har skrivit fyra sidor resultat. Hoppas på att bli helt klara med resultatet till på torsdag vilket då gör att vi kommer kunna börja på diskussionen innan tisdag och då ligger vi före tidsplanen. Och det känns ju väldigt skönt eftersom både jag och Maria ska åka iväg under en vecka snart.

Jag håller på att försöka hitta en lägenhet. Tips tas tacksamt emot. Lägenhet i Strängnäs med en hyra på runt 4000 kr. Måste ju finnas någon ledig lägenhet i den här lilla staden?

Resten av dagen ska bestå av nästan ingenting, tänkte försöka ta itu med resten av disken och sen kanske jag kan fortsätta lite med min virkning. Men först blir det nog någon timma till med uppsatsen, är faktiskt väldigt kul att skriva nu när man känner att man har fått fram information och faktiskt får ihop det till något vettigt!

Fullspäckad helg.

God måndag kära läsare!

Har nyligen kommit hem från Maria där vi har suttit med uppsatsen idag (igen), exakt som alla andra dagar faktiskt. Men idag har det verkligen gått framåt känns det som. Vi är klara med alla meningsbärande enheter, all kondensering, alla koder, alla subteman och alla teman. Så nu är det bara att börja kämpa med resultatet. Men det ska nog gå!

Helgen har varit mycket fin om än något stressig. Åkte in till stan i lördags och shoppade present till min lillebror tillsammans med syster. Hittade lite fina saker. Sen blev det lite lunch i solen och sen vidare till kajskjul 8 för att fira mormor. Hann med en snabb fika med Natta innan jag begav mig tillbaka på söndagen. Hann med att byta däck också, väldigt skönt att slippa dubbarna, och även lite lagligare!

Nu blir det att fortsätta en sväng med uppsatsen innan det blir tidig sänggång för att förhoppningsvis vara pigg och kry i morgon! 

Mycket bra kväll!

Är trött och ska snart stupa i säng men jag har haft en jättetrevlig kväll med familjen Persson. Hugo har ju vuxit enormt mycket sedan förra gången, märks att det går fort och att man missar mycket när man inte träffar honom så ofta. Och till råga på allt gick min dator igång igen ikväll! Så nu har jag lagt över allt på pappas externa hårddisk och imorgon köper jag mig en egen att ha om datorn får för sig att bråka igen. Har hittat en dator på komplett.se som jag kanske köper ändå, känns som att man vill ha en lite mer stabil dator än vad denna är.

Men vilken bra avslutning på en väldigt stressig torsdag och fredag fm!

Godnatt.

Oflyt.

God morgon bloggen.

Efter mina sköna fyra timmars skönhetssömn efter en nattlig biltur till mina föräldrar är jag nu up and going igen.
Mix megapol har för övrigt en underbar blandning nattmusik som passar bilåkande perfekt. Och på tal om det så har jag ett litet tips. När stationen hoppar över mellan olika frekvenser så är ju inte alltid de i fas. Detta gav mig igår en idé. Om någon har samma intresse som "Sjökexet" på p3, alltså mixa ihop två låtar så tror jag att det skulle bli grymt bra med Lady Gagas Bad Romance och Salem al Fakirs Keep on Walking.

Min dator verkar ha tagit sina sista andetag och det känns ju sådär med tanke på att jag har allt... och då menar jag verkligen ALLT, på den. Alla plugg-grejer från hela sjuksköterskeprogrammet, alla kort från flera år tillbaka. Massa låttexter och mycket mycket mer. Måste försöka att lösa det här. Ska fråga min datorkunnige bror om han känner för att fixa och trixa lite när han kommer hem. På grund av min inkompetenta dator var jag tvungen att sätta mig vid en gammal dator hemma hos mina föräldrar och då hittade jag denna bilden.



Den är från en av min och Björns alla första repningar i mammas och pappas källare. Haha, ganska sött.

Jag och Maria satt med kondenseringen av meningsbärande enheter till klockan åtta igår kväll. Mycket duktigt och vi blev klara. Så nu gäller det att dela upp i subteman. Vi har lite annat fix och trix att göra idag med så sysselsättning för dagen ska nog inte vara något problem. Ser fram emot en trevlig middag hos en trevlig familj ikväll!

/J

Jobb/pluggdag.

Roligt att se att det är så många som är inne och läser! Det glädjer mig verkligen!

Kom till jobbet för en timma sen ungefär och nu blir det snart frukost här. Jag har hunnit med att ta ut meningsbärande enheter i den andra intervjun, det är nog inte klart men M får kolla igenom och säga vad hon tycker först. Jag har även hunnit med att göra lite små ändringar i arbetet från handledningen igår. Känner mig mycket duktig faktiskt.

Idag fyller min älskade mormor 70 år. Synd att jag inte kan vara där och fira henne. Men det får bli i helgen. Jag åker till Göteborg idag eller i morgon. Ska försöka att hinna med att träffa fina vänner, syskon och familj också. Och jag hoppas verkligen att det slutar snöa! Herregud, april är verkligen en klurig månad! Ena dagen kan man sitta på balkongen och sola i bikini och nästa dag är det vinterjacka på som gäller. Men efter april kommer maj och sen kommer juni och då får vi ju verkligen hoppas att sommaren och värmen kommer!

Frukost nu.

/J

Onsdag.

Vi har haft handledning idag vilket gick bra. Det  verkar som att det räcker med fyra intervjuer eftersom vi redan har så mycket material och det underlättar väldigt mycket för oss. Så nu har vi transkriberat intervjuerna och har börjat med att plocka ut meningsbärande enheter. Känns lite stressigt just nu men jag vet att vi kommer ordna upp det. Både jag och M är lika envisa så det här kommer vi fixa lätt som en plätt. Vi trodde att vi låg ganska mycket efter men det verkar inte som att vi ligger jättemycket efter ändå. Vi har ju börjat lite på andra grejer också medan vi har väntat på att intervjuerna ska fixa sig så detta går nog bra.

Jobb imorgon 7-16.30. Ska försöka plugga lite på jobbet. Det brukar ju vara rättså lugnt så det ska nog gå bra. Imorgon fyller även min kära mormor 70 år. Skulle egentligen åkt ner i morgon men det känns som att jag och M behöver skriva lite på fredag så jag åker ner fredag lunch istället. Får förhoppningsvis träffa min barndomsvän J och hans familj också. Lillkillen bara växer och växer så det ska bli jättekul att träffa dem allihopa!

Nu blir det lite kvällsmat och fortsatt virkning på mitt nästa projekt. (Som jag för övrigt är lite skeptisk till och kanske får göra om i en mindre storlek men det visar sig).

/J

Hetsig dag.

Hej.

Dagen har spenderats i c-uppsatsens tecken. Inte helt olikt alla andra dagar den här veckan och även föregående veckor. Jag och M har varit och fixat en till intervju vilket nu leder oss till fyra färdiga intervjuer. Men det är ju sjukt jobbigt att transkribera allt. Den här sista intervjun blev på ca 50 min, tar evigheter att skriva av. Men jag hoppas att vi ska få ut mycket av den.

Har köpt nytt garn idag igen, den här gången blir det lite virkning med sommartema kan man säga. Ni får se när det är klart :)

Soffslappning står på kartan nu.

Hejdå!

Virkat linne i ekologisk bomull.

Inte så bra kort men såhär blev mitt nästa projekt. Ganska gulligt tycker jag.



Egentligen är det alldeles för sent för att sitta och ladda upp bilder på bloggen men jag fastnade framför pingpong-kingen. Precis när jag skulle stänga av så vände hela filmen och jag kunde inte sluta titta. Det var till och med nästan så att tårarna kikade fram där i slutet.
Men nu folks! Sovdags!

Intervjuer!

Underbart väder ute idag! Jag och M har varit och gjort tre intervjuer. Det gick ganska bra faktiskt, vi var lite nervös i början men det ordnade upp sig. De tog kortare tid än vad vi trott, bara en halvtimma per person. Men jag hoppas och tror att vi fick ut mycket av dem. Det kändes så under tiden iallafall.

Nu blir det att transkribera inspelningen till text. Sedan ska jag skjuta baby till döds i hans födelsedagspresent från mig som var det här:



/J

Kvällsblogg från jobbet.

Godkväll på er!

Nu ligger jag nerbäddad i sängen på jobbet. Kvällen har varit lugn. Lite hockey och lite lördagsmys. Jag har nästan hunnit virka hela framstycket på mitt nya projekt också. Får väl se hur det blir. Har hunnit med att titta på filmen Scoop och på HV71-Djurgården också. Festligt festligt.

Ska snart sova men tänkte vänta till efter tolv så att jag kan ringa älsklingen och gratta honom på födelsedagen. Det känns lite tråkigt att jag inte är där nu när dom firar lite men å andra sidan känns det väldigt skönt att vara nykter också. Det är som att alla tycker att vinterhalvåret är så enormt tråkigt så då måste man liva upp helgerna med fest. Kan ju bli lite för mycket av det goda med så det är skönt att känna att man gör något nyttigt ibland också. Till exempel jobbar.

Jag hoppas att det blir en lugn och sovande natt här så att jag är relativt pigg imorgon. Godnatt!

Lördag-söndag.

Hej på er alla.

Känns som att jag har hunnit med mycket idag. Vaknade vid tio, gick och inhandlade lite grejer till Js present och sedan upp på kalas för J och hans pappa. Har precis kommit hem nu. Jag tror att jag slog mitt göramigiordning-rekord idag. 25 min tog det för mig att duscha, välja kläder, torka håret, platta håret och sminka mig. Är ganska nöjd med det faktiskt.

Börjar jobba kl. 16.00. Ska bli ganska skönt ändå, det brukar ju vara lugnt på jobbet. Får hoppas att det går något bra på tv. Jag har varit och köpt lite vitt garn idag till mitt nästa projekt. Det kommer upp här på bloggen sedan när det är klart! Ser fram emot att imorgon efter 16.00 vara på väg hem från jobbet igen och fira finast som fyller år.

Igår var för övrigt en mycket trevlig kväll. Den startades med lite pizza och vin och sedan blev det bowling med J och P. Jag vann inte men slog iallafall J så jag är nöjd. :) Kvällen fortsatte i spelets anda och det blev monopol. Där vann jag faktiskt. Med en rejäl portion tur iochförsig men att ha tur tillhör ju faktiskt spelet!

Nu måste jag packa och dona lite inför jobbet.

/J

Virkade shorts.

Nu har jag gjort färdigt mina virkade shorts.


Regnigt.

Det blir verkligen deppigt bara solen försvinner. Är solen framme på morgonen är det så lätt att bli pigg. Men nu skulle jag helst vilja krypa ner under täcket igen.

Idag blir det två exaseminarium. Det ena arbetet handlar om djurterapi inom demensvården. Ett ämne som gränsar lite till vårat, vi skriver ju också om personer med demens. Arbetet var intressant, får se vad som sägs idag. Det andra arbetet är en sammanställning över hot och våld mot äldre som bor på boende. Ingen rolig läsning direkt. Hemskt att människor som är i en sådan beroendeställning blir både psykiskt och fysiskt skadade av personalen. Jag undrar hur det kan komma sig. Jag tror ju ändå i mitt inre att ingen vill skada någon annan. Särskilt inte om man valt vårdyrket. Jag tror att mycket hänger på att personalen inte har tiden med till exempel demenssjuka, personaltätheten är för låg och även kunskapen om hur man bemöter de här personerna.

Hoppas på en bra kväll ikväll. Ska ju jobba från 16 på lördag och slutar 16.30 på söndag så resten av helgen spenderas på jobbet. Såklart ska J firas på söndag. Han är nyfiken på sin present nu. :)

Nu ska jag försöka slå Maria i Bouncing Balls och fixa lite smått och gott här innan vi ska åka.

/J

Jag blir galen!

Idag har jag köpt en mus till min dator. Enda, och det är verkligen den enda, anledningen till detta är att jag måste slå M i Bouncing Balls. Det är helt omöjligt utan mus men det verkar nästan lika omöjligt med. Men nej, ingenting är omöjligt, det är bara något jag måste göra. Om jag så ska spela dag som natt så måste jag återfå titeln som mästare i detta beroendeframkallande spel!

/J

Virkad filt.

Jag hittade en filt som jag gjorde för tre år sedan. En present till en av mina finaste vänner. Tyvärr så gjorde jag den med mycket tidsbrist varav trådarna inte blev fästa ordentligt så den höll inte så länge tydligen. Men jag gillar den ändå.


Lite gamla och lite nya grejer jag har knåpat ihop.


Stickad mössa:                                                                Virkad beanie:





Virkade mormorstofflor:                                                  Stickad halsduk:


Virkad schal:                                                                Stickad poncho:




Stickad slapp mössa:


Eftermiddag.

Inte mycket uträttat i dag heller. Vi har iallafall bokat in fyra intervjuer nu. Så eftersom vi inte har något att göra imorgon så åker vi och spanar in lite slutseminarium imorgon. Kan nog vara nyttigt att ha varit med på några så att man vet vad man själv har att vänta sig snart.

I övrigt har jag inte så mycket att förtälja om dagen. Jag länkar till Marias berättelse om vad som händer mig varje morgon och det skulle även kunna tolkas som ett svar på den kommentaren jag fick i något av de föregående inläggen. http://mittlivmedkyra.blogspot.com/2010/04/stackars.html

Jag tänkte skapa en ny kategori här på bloggen. Som många vet så är ju mitt intresse att sticka och virka. Framförallt det senare så jag tänkte dela med mig lite av mina alster här på bloggen. Kan ju vara någon som är intresserad. Kanske... :)

/J

Ny dag, nya utmaningar.

God förmiddag bloggen!

Får se hur den här dagen artar sig med tanke på uppsatsskrivande. Vi har iallafall bokat intervjuer på måndag och ska ta kontakt med vår fjärde respondent under dagen. Vi satsar på att iallafall få gjort minst en innan helgen. Min helg kommer ju mestadels bestå av jobb så jag hinner nog transkribera en intervju iallafall.

Igår köpte jag present till J. Hoppas att han tycker att den är rolig. Vi får se :) Jag kände mig något förvirrad när jag stod i affären och skulle köpa den. Tror att säljaren tyckte att jag var lite flummig haha. Men nu blir det inga mer ledtrådar till dig här på bloggen, du får vänta till på söndag!

Tror att jag ska åka till Tuna Park idag och se om jag kan hitta lite sköna klänningar. Det är så smidigt med klänning, bara att dra på sig och hur bekvämt som helst. Lätt att matcha till det mesta också. Var och kollade lite på HM inne i Eskilstuna igår men hittade ingenting. Någon som har tips på fina klänningar?

/J

Väntan...

Hej igen bloggläsare.

Jag och M har hela förmiddagen suttit och spanat in hundar på blocket. Jag är lite sugen på att skaffa mig en Jack Russel som jag kan umgås med. Det skulle vara väldigt roligt att ha en hund som jag kan aktivera och som hjälper mig att aktivera mig. Skulle vilja träna lite agility och sånt och jack russel är ju en perfekt hund för det. Får väl se hur plånbok och tid ser ut framöver.

Anledningen till att jag och M inte skriver på C-uppsatsen utan sitter och slösurfar på internet är att vi försöker komma i kontakt med personen som ska hjälpa oss med våra intervjupersoner. Men vi har fortfarande inte kunnat nå henne så i princip sitter vi bara och väntar på att hon ska höra av sig vilket är väldigt irriterande.

Finns dock inte så mycket annat att göra. När intervjupersonerna väl är fixade så är vi iallafall förberedda för att genomföra våra intervjuer på direkten. Sen får vi väl arbeta dag och natt för att hinna skriva färdigt uppsatsen.

Jag och J ska börja planera våran sommarsemester lite snart. Ska bli jättemysigt att komma iväg lite tillsammans med honom. Vi funderar på att åka runt lite i Sverige och hälsa på lite olika människor. Om ni vill ha besök så hör av er! :)

/J

Återfall.

Hej igen på er bloggläsare!

Jag kan faktiskt inte bestämma mig om jag ska blogga eller inte. Min förra bloggperiod var ju relativt kort, dock längre än den förra innan det. Men ibland känner jag suget, dock blir det ju oftast när jag är bitter på något eller någon och då kanske det inte är så lyckat att skriva i alla fall.

Men.

Jag börjar så får jag se.

Jag och M är ju mitt uppe i vårt uppsatsskrivande nu. Just nu så väntar vi på att våra intervjupersoner ska bli klara, vilket verkar ta hundra år. Allt processande runt omkring fördröjer verkligen. Vi har försökt att fixa så mycket som möjligt annat men nu känns det inte som att det finns något kvar att sysselsätta sig med. Får verkligen hoppas att det blir klart snart så att vi kommer igång på riktigt.

Är nyss hemkommen från jobbet, jobbat kväll+sovande natt vilket gick bra, trots att det var första natten. Ska jobba lördag-söndag i helgen också. Bra med pengar till maj när man får lite pengar från csn.

Tror att jag ska åka in till Eskilstuna efter uppsatsskrivandet idag och kika på lite klänningar. Ska ändå köpa present till J som fyller år på söndag. Jag vet vad han ska få, hoppas han blir glad bara. Men det tror jag, tror inte att han någonsin kommer kunna gissa vad han ska få :)

Just nu sitter jag ute på balkongen och har precis ätit frukost. Det är inte speciellt varmt i skuggan men jag trotsar kylan. Ser att solen börjar glimta fram runt hörnet nu så det kommer snart bli varmare. Har lite planer att fixa lite på balkongen snart, det ska ju kännas roligt att sitta här, lite ombonat. Skulle gärna vilja fixa lite blomlådor. Dock är ju min hand med blommor inte den bästa, tror att jag ska ta lite hjälp av M som är blommornas mästare. (Iallafall om man jämför med mig).

Nåväl, ett första inlägg i den nya bloggen. Får se om det håller lite längre den här gången. Kanske inte blir jättemånga inlägg hela tiden men ibland när andan faller på.

/J


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0